Hockeyprofilen som häktades den 17 maj har släppts.
Hockeyprofilen som häktades den 17 maj har släppts.

Den hockeyprofil som varit häktad misstänkt för grov kvinnofridskränkning har släppts från häktet, meddelar Åklagarmyndigheten. "Misstanken om grov kvinnofridskränkning kommer att läggas ned. Utredningen fortsätter med andra misstankar", säger kammaråklagare Marina Chirakova i ett pressmeddelande.

Hockeyprofilen som häktades den 17 maj har nu släppts, meddelar Åklagarmyndigheten. Mannen har förhörts ett antal gånger och enligt Åklagarmyndigheten är bevisläget sådant att mannen inte kan vara fortsatt häktad.

Mannen har tidigare nått internationella framgångar och spelat i utländska hockeyklubbar. Han har även representerat Sverige i landslagssammanhang. Men för några år sedan lade han skridskorna på hyllan.

LÄS MER: Hockeystjärna häktad – misstänks för tre fall av misshandel

Han misstänktes för ett fall av misshandel i mitten av januari, ett fall av misshandel i mitten av mars och misshandel och olaga hot för ett par veckor sedan, enligt häktningsframställan.

De misstankarna om grov kvinnofridskränkning läggs nu ned. Vilka misstankar som finns kvar framgår inte av pressmeddelandet från Åklagarmyndigheten.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset