Klottret var "hemliga budskap" – och Homelands producenter tittade inte så noga på vad det egentligen stod.
Klottret var "hemliga budskap" – och Homelands producenter tittade inte så noga på vad det egentligen stod.

Tre grafittikonstnärer meddelar nu att de i stället för att måla grafitti som tv-serieskaparna till Homeland ville ha den har skrivit subversiva budskap på väggarna – däribland "Homeland är rasistiskt".

De tre grafittikonstnärerna Heba Amin, Caram Kapp och Stone fick en förfrågan i juni och tänkte först tacka nej, på grund av kritiken som riktats mot tv-serien Homeland – men sedan kom de på en idé, skriver brittiska The Guardian.

Andra avsnittet i säsong fem utspelar sig i ett syriskt flyktingläger och på väggarna kan man se grafitti på väggarna.

"Vi fick ett par bilder med pro-Assad-grafitti – tydligen ett naturligt inslag i syriska flyktingläger. Våra instruktioner var att 1) det måste vara opolitisk grafitti, 2) ni får inte kopiera bilderna på grund av copyright-regler och 3) att skriva att "Mohammed är stor" är naturligtvis okej", skriver gruppen i sitt pressmeddelande.

De valde i stället att göra annan grafitti i protest: "Homeland är rasistiskt", “Homeland är ett skämt, och fick oss inte att skratta", #blacklivesmatter och "Homeland är en vattenmelon" (ordet beskriver något som är ett skämt).

►LÄS MER: Manusförfattarna: Vi har målat in oss i ett hörn

Enligt konstnärerna så kollades inte den arabiska texten utan målades bara på kulisserna.

– Det är tydligt att de inte känner till regionen som de försöker representera. Och ändå drabbas vi av denna ytliga och felaktiga representation, säger Heba Amin till the Guardian.

Homeland har upprepade gånger kritiserats för sättet de framställer muslimer på.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset