Har du svårt att hitta jeans som passar? Det har inte Natasha Wagner.

7 For All Mankind

Alla kroppar är perfekta på sina egna sätt, men för en jeansdesigner är Natasha Wagners kropp värd guld.

Eftersom alla inte kan ha skräddarsydda jeans är designer ute efter en kompromiss mellan olika kroppstyper och det är där 34-åringen från Kalifornien kommer in. Jeans som sys efter Natashas höfter, ben och bakdel passar så många som möjligt och säljer i förlängningen fler byxor. 

– Hon är den perfekta storlek 28, säger Jennifer De Clark, designer på det amerikanska märket 7 For All Mankind till Vogue.

I ett standardsortiment med jeans för kvinnor är 28 medianstorleken som sedan skalas upp och ned mellan 24 och 32 i midjemått.

►LÄS MER: Ingen fara med tajta jeans

Natasha upptäcktes när en modellagentur som företrädde hennes kompis tog hennes mått. Ett halvår senare gav de ”genomsnittliga måtten” jobb som utprovningsmodell för ett antal jeansmärken – bland andra Levi’s.

Efter många år i branschen och möten med massor av formgivare har Natasha dessutom blivit en jeansexpert som kan ge råd till formgivare om hur de perfekta jeansen ska sitta, vilket gjort henne ännu mer eftertraktad.

– De är upptagna och jobbar med den kommande säsongen och ett år framåt. Jag kan koncentrera mig på detaljer som om baksömmen drar eller om jeansen bubblar eller korvar sig, säger hon till Vogue. 

Själv äger hon ett hundratal jeans. Självklart sitter alla perfekt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa