En puss blev för mycket för bartendern som bad paret att gå hem och pussas i stället.  Bilden har ingenting med artikeln att göra.
En puss blev för mycket för bartendern som bad paret att gå hem och pussas i stället.  Bilden har ingenting med artikeln att göra.

En puss mellan en 26-årig tjej och hennes flickvän blev för mycket för bartendern – som bad dem gå därifrån. Nu får han betala 10 000 kronor i ersättning för att ha kränkt paret.

Det var i december för knappt två år sedan som den 26-åriga kvinnan och hennes flickvän besökte en pub i centrala Göteborg. Hon, flickvännen och en kompis till dem satt vid ett bord och drack öl. När vännen gick på toaletten, passade kärleksparet på att pussa på varandra, något som inte uppskattades av bartendern på stället.

Enligt 26-åringen ska han ha skyndat fram till deras bord och demonstrativt börja plocka undan deras glas. När paret ännu en gång gav varandra en puss ska bartendern ha gått fram och sagt till dem att sådant får de syssla med hemma. 26-åringen som blev chockad av hans beteende, frågade därför om han skojat med dem, något han förklarade att han inte gjort.

►LÄS MER: Lesbiskt par förbjöds att kyssa varandra farväl på tågstation

Paret kände sig ovälkomna och sårade av personalens bemötande och valde därför att lämna puben kort därpå. Efter händelsen anmälde 26-åringen bartendern till Diskrimineringsombudsmannen (DO) och för drygt en vecka sedan kom domen. Bartendern ska nu betala ut 10 000 kronor i ersättning för att ha kränkt 26-åringens sexuella läggning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset