22-åringen erkänner att han orsakat de andras skador.
22-åringen erkänner att han orsakat de andras skador.

Kvinnan gjorde slut med sin 22-åriga pojkvän under bilfärden. Då ökade han hastigheten, styrde över fordonet på motsatt sida av vägen – och frontalkrockade. Nu ställs pojkvännen inför rätta, rapporterar Sydsvenskan.

Händelsen utspelade sig hösten 2014 utanför Malmö. Den 22-åriga mannen kunde inte ta att hans flickvän gjorde slut och frontalkrockade bilen med flit, enligt Sydsvenskan.

►LÄS MER: 17-åringen visade ”fuck you” åt polisen – krockade och greps

Föraren i den mötande bilen fick livshotande skador men klarade sig med livet i behåll. 22-åringen och kvinnan klarade sig utan allvarligare skador.

När polisen undersökte händelsen närmare insåg de att det inte rörde sig om någon olycka. Kvinnan berättade att de hade bråkat i bilen och att hon hade gjort slut med 22-åringen – som också erkände vad han gjort senare.

– Jag siktade inte på något. Jag blundade och gled över, har han sagt i förhör enligt Sydsvenskan.

Till veckan inleds rättegången mot 22-åringen som står åtalad för försök till dråp, vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott och rattfylleri. Den åtalade erkänner att han ligger bakom de andras skador, men han nekar till att han försökte döda dem.

LÄS MER: Lokföraren Kim, 28, har kört på tre personer: Jag hann inte bromsa

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott