En kvinna som påstods vara en självmordsbombare gick bort i samband med polisräderna efter terrordådet i Paris. I media har kvinnan pekats ut som ett "slampigt partydjur" som aldrig läst Koranen. Men flera av bilderna som ska styrka detta föreställer en helt annan kvinna.

"Slampig självmordsbombare brukade vara ett selfiefotande partydjur". "Hon gillade att dricka och röka och hade massor med pojkvänner". Så löd flera mediers rubriker om den 26-åriga kvinna som sades detonera sig själv i samband med ett polistilltag i kölvattnet av terrordåden i Paris. I samband med beskrivningarna publicerades en bild på en kvinna i ett badkar som påstods vara den 26-åriga kvinnan.

Men det stämmer inte. Den kvinna som syns ligga i ett badkar, och som pekades ut som terrorist av bland annat New York post och Daily mail, heter egentligen Nabila Bakkatha och har ingenting med terrorism att göra.

► LÄS MER: Muslimska världen går samman – fördömer attackerna i Paris
 

För CNN berättar Bakkatha att hon blev mycket förvånad över att se bilder på sig själv på löpsedlarna, framför allt med ett namn som inte var hennes. Enligt henne ska bilderna på henne vara runt femton år gamla, och tagna av en vän. Relationen mellan henne och vännen ska senare ha blivit så dåligt att vännen efter terrordåden i Paris sålde bilderna på Bakkatha till en fransk journalist för att hämnas på henne.

Trots att Nabila Bakkatha nu gått ut med att hon inte har någonting med terrordåden i Paris berättar hon att hon lever i konstant rädsla efter bildpubliceringen.

– Min familj var chockad, och några av mina släktingar pratar inte längre med mig. Just nu är jag i processen av att stämma kvinnan som sålde fotona och journalisten som köpte dem, säger hon till CNN.

Att den 26-åriga kvinnan som dog i polisräden skulle vara en självmordsbombare är heller inte bekräftat.

– Vi måste vara väldigt försiktiga eftersom vi ännu inte har allas identitet. Men vi kan säga att Hasna (26-åringen) inte var självmordbombaren, säger en talesperson för Parispolisen till The Guardian.

► LÄS MER: STARKA BILDER: Här börjar Paris-terroristerna skjuta under konserten

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset