Tårtan på bilden är en tidigare skapelse bakad av Camilla "Milla" Björklund.
Tårtan på bilden är en tidigare skapelse bakad av Camilla "Milla" Björklund.

Tvåbarnsmamman Camilla "Milla" Björklund har en passion för bakning, och allra helst bakar hon tårtor. Nu använder hon sig av intresset för att hjälpa Majblomman.

Efter att flera majblommeförsäljare knackat på hemma hos familjen i Ljungbyhed i Skåne fick hon idén att använda sitt stora intresse till att göra någonting gott – i dubbel bemärkelse.

"Nu kan just du vara med och göra skillnad och i utbyte får du en supergod tårta!", skriver hon på sin Facebook-sida, där hon i förra veckan gick ut med en tårtauktion där högsta bud vinner en specialgjord tårta och pengarna oavkortat går till Majblomman.

Hallon och lila årets majblomma

– Jag tänkte att det kunde vara en kul grej, och hjälpa till lite och skänka pengar på det viset.

– Majblomman tänker mycket på våra egna och på våra egna barn här hemma, det handlar inte bara om att skänka pengar till utlandet. De tänker också på att alla barn ska kunna få ett ordentligt sommarlov och kunna hitta på någonting.

Sedan ett par år tillbaka har den för stunden mammalediga Milla bakat tårtor till kalas och åt vänner. När hon nu avancerat och startat en tårtauktion har hon fått en hel del positiva reaktioner.

– Det har blivit en hel del kommentarer och just nu är det en tjej som har budat som har budat 250 kronor.

► Nioåriga flickor blev bestulna på pengar och majblommor

Temat på tårtan kommer att vara årets majblomma och den är fylld med den populära fyllningen kaffemousse och vit chokladcheesecake.

Sluttid för tårtauktionen är klockan tolv torsdagen den 30:e april. Den som vill buda gör det i kommentarsfältet på Facebook. Det återstår att se vad slutpriset blir. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset