Trots värdet tänker inte Lindsay Hasz sälja sitt ovanliga fynd.
Trots värdet tänker inte Lindsay Hasz sälja sitt ovanliga fynd.

Lindsay Hasz var på restaurang med sin man och njöt av en skaldjurspasta. Plötsligt bet hon i någonting hårt. Det visade sig vara en pärla – värd 5 000 kronor, enligt ABC News.

Lindsay Hasz och hennes man besökte deras italienska favoritrestaurang i hemstaden Issaquah utanför Seattle i USA härom veckan. När hon åt av sin skaldjurspasta kände hon plötsligt någonting hårt.

– Det kändes som att jag nästan bet sönder min tand. Det var ganska mörkt i restaurangen så det var svårt att säga vad det var, säger Lindsay Hasz till ABC News.

LÄS MER: Hon hittade sin dubbelgångare på krogen – i ett annat land

Efter en stund insåg hon att det var en rund pärla. Lindsay tog med fyndet till Ted Irwin, som är expert på ädelstenar vid Northwest Geological Institute. Han var skeptisk till en början.

– Men jag kollade på den och mycket riktigt visade det sig att hon hade en Quahog-pärla, säger han till ABC News.

Pärlan som Lindsay Hasz satte tänderna i kommer från en speciell mussla och värdet uppskattas till drygt 5 000 kronor av Ted Irwin – som menar att sannolikheten att hitta en pärla av den kvalitén är ungefär ”en på några miljoner”.

Trots värdet tänker inte Lindsay Hasz sälja sitt ovanliga fynd. I stället planerar hon att göra ett halsband med pärlan som hon hoppas ska föra med sig lycka, enligt ABC News.

LÄS MER: Susanne, 55, gjorde obehaglig upptäckt: Hittade en råtta i toan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset