Är du en social entreprenör med en idé som kan göra livet bättre för barn? Då kan du söka stöd hos Reach for Change. Det gjorde Elin Wernquist, grundare av Barnrättsbyrån.

Elin Wernquist, grundare av Barnrättsbyrån, får genom Reach for Change hjälp med finansiering och rådgivning. Hon uppmuntrar fler att söka stöd. Ansökan finner du på Metrojobb.se.

Reach for Change är en ­ideell organisation som ­stödjer sociala entreprenörer som vill göra livet bättre för barn. 

En av dem är Elin Wernquist. Hon grundade och driver Barnrättsbyrån, som ­erbjuder barn och ung­domar juridisk och praktisk hjälp, stöd och rådgivning.

− Det kan komma ett barn och säga ”jag kan inte bo hemma, jag blir slagen”. Då kan vi hjälpa till att ta kontakt med socialtjänsten, sitta med på möten och vara med när det är dags att ­flytta till ett nytt boende. Vi informerar om rättigheter och är ett stöd längs vägen, säger Elin Wernquist.

Genom Reach for Change får hon en del av verksamheten finansierad i upp till fem års tid, samt tillgång till professionell rådgivning och ett stort nätverk. Bland annat har hon blivit matchad med tre tunga personer från näringslivet som ger henne råd inom PR och juridik.

− Att få komma in i ett ­sådant sammanhang med personer som verkligen tror på ens idé är otroligt värdefullt, säger Elin Wernquist.

Nu vill hon uppmuntra fler att söka stöd hos Reach for Change, och bli en så kallad ”Change Leader”. Men vad krävs för att bli det?

− Att du har en övertygelse, är modig och att du kan formulera din idé och genomdriva den, säger Elin Wernquist.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset