Fyrabarns mamman Constance Hall vill aldrig mer bli gravid men hon fått nog av att utsätta sin kropp för saker som p-piller, dagen efter piller och aborter. Därför sexvägrar hon tills dess att hennes man steriliserats.
Fyrabarns mamman Constance Hall vill aldrig mer bli gravid men hon fått nog av att utsätta sin kropp för saker som p-piller, dagen efter piller och aborter. Därför sexvägrar hon tills dess att hennes man steriliserats.

Efter att ha utsatt sin kropp för diverse metoder i jakten på att få eller undvika barn har Constance, 32, fått nog. Nu sexstrejkar hon tills dess att hennes man har steriliserat sig.

Den australienska bloggaren och fyrabarnsmamman Constance Hall vill inte gå igenom ytterligare en graviditet eller utsätta sin kropp för dagen efter piller, p-piller eller aborter. På både sin blogg och facebooksida berättar Constance att hon nu sexstrejkar till dess att hennes man steriliserat sig.

”Jag skrev det eftersom jag aldrig vill riskera att bli gravid igen” skriver Constance i ett mejl till Metro.

► LÄS MER: Så många män skulle använda p-piller

Constance menar allvar och det är total sexvägran som gäller till dess att hennes man uppfyllt hennes önskan. Tillsammans har makarna fyra barn och han har ytterligare ett från ett tidigare förhållande.

”Han är den som måste göra någonting den här gången eftersom jag är trött på att det här med preventivmedel alltid är upp till kvinnan” skriver hon till Metro.

Hon tycker att ett p-piller för män borde finnas tillgängligt.

Hennes facebookinlägg har delats över 3 000 gånger. Responsen har varit blandad. Många kvinnor uppskattar inlägget medan en del män blivit upprörda.

”Men jag bryr mig inte, jag står för det till 100 procent” skriver Constance.

Hennes man är helt med på noterna och kommer att genomföra ingreppet.

► LÄS MER:  Det manliga p-pillret är snart här – "kommer revolutionera våra sexliv"

”Han har alltid tänkt göra en eftersom han är 45, har fem barn och inte vill ha fler. Han har bara varit lat och skjutit upp det” skriver Constance.

Nu tycker han att det är kul att Constance följare väntar med spänning på ingreppet. Till de män som tror att deras manlighet går förlorad i och med en sterilisering har hon bara en sak att säga.

”Det finns absolut ingen avsaknad av manlighet hos en man som är knipsad. Det är en myt. Att knipsa sig så att din fru slipper fortsätta jobba vidare med preventivmedel är en otroligt manlig sak att göra” skriver Constance.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset