Riksdagsledamoten Magda Rasmusson (MP) skänker en hel månadslön på 61 000 kronor till flyktinghjälp. Nu utmanar hon andra ledamöter att göra samma sak. ”Det är årets mest välspenderade pengar”.

Som språkrör för Grön Ungdom och riksdagsledamot för Miljöpartiet har Magda Rasmusson, 23, migrationsfrågor som specialietet. Nu väljer hon att skänka en månadslön på 61 000 kronor till Röda korsets arbete för flyktingar.

– Jag har den möjligheten med det höga arvode man har när man sitter i riksdagen. Jag tror att vi alla har sett hur svenskar har engagerat sig de senaste dagarna och då är det klart att vi som har den höga lönen också ska göra det. Det känns som årets mest välspenderade pengar, säger hon till Metro.

Nu uppmanar hon andra riksdagsledamöter att göra samma sak – och än så länge är det en till som har valt att följa hennes exempel och skänka en hel lön. 

– Dessutom är det flera andra som kommer att skänka delar av sin lön. Jag hoppas att det kan inspirera fler. 

De som sitter i regeringen är ju ännu mer högavlönade än du (124 000 kronor i månaden) reds. anm). Tycker du att de också ska skänka hela sin lön?
– Det vore väl häftigt. Men det viktiga är att alla funderar över vad de kan bidra med. För vissa kanske det är pengar, för andra kan det vara kläder, spel, leksaker eller volontärarbete. 

► LÄS MER: Miljardär vill köpa ö i Medelhavet till flyktingar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset