TT
Insändaren "Obegripligt med tatueringar" har fått många att reagera. Nu publicerar Metro tre svar.

Signaturen Bias insändare”Obegripligt med tatueringar” har rört upp känslorna ordentligt. Här är några insändarbidrag i debatten.

Tatueringar – en Förkastlig trend

Tack ”Obegripligt med tatueringar” (29/10) för ditt förtjänstfulla inlägg.

Jag håller med dig helt och hållet. Det är en helt förkastlig trend som pågått under en ganska lång tid i Sverige och som enligt uppgift gjort Stockholm till den mest tatuerade staden i världen. För min del är synen på dessa kroppsdekorationer rätt enkel – ju större desto ­fulare.

Förutom de giftiga ämnen som man får i huden via dessa färger kan man inte bortse från det faktum att de stora tatueringar som täcker hela kroppsdelar nödvändigtvis försvårar upptäckten av ­malignt melanom.

Därför är det välkommet att Läkemedelsverket enligt mediarapportering ska genomföra en undersökning av tatueringarnas effekter på längre sikt.Kan bara hoppas att denna beklagliga trend bryts. 

TATUERINGAR – NEJ TACK

 

Du får ingen att ändra sig

Svar till ”Obegripligt med tatueringar” (29/10). 

Man behöver inte tycka om tatueringar, det är helt okej, och man behöver ­inte heller skaffa sig en tatuering om man inte vill. Men när du uttrycker dig så grovt som att det är ”groteskt fult”, hjälper det inte dig eller någon annan.

Och sen försöker du skydda dig själv med att ”men smaken är ju förstås olika”. Jag har lärt mig att om du inte har något snällt att säga, säg inget alls. Om någon vill ­tatuera sig, låt dem tatuera sig. Jag tror knappast att någon kommer ångra sig efter att de har läst din insändare. 

P

 

Min kropp är min och bara min!

Svar till ”Obegripligt med tatueringar” (29/10). 

Bia – det är för mig obegripligt hur folk (år 2014) fortfarande gnäller över hur andra människor ser ut och vad de väljer att ­göra med sin kropp. Min kropp är inte till för att glädja dig eller någon annan! Den är min och bara min! Detta gäller alla! 

När det kommer till hälsorisker ska det nämnas att färgerna idag är bättre än tidigare, är man sen normalt funtad går man dessutom till en seriös tatuerare. Jag började tatuera mig för 15 år sedan och har aldrig fått några som helst problem.

Jag må vara tatuerad över hela kroppen – men jag tränar regelbundet, äter rätt, dricker inte alkohol och nyttjar inte tobak. (låt inte detta lura dig, jag är en ganska rolig typ). 

JENNY

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset