Jasmine, 18, var länge missnöjd med sin kropp men nu har hon insett att hon duger precis som hon är.
Jasmine, 18, var länge missnöjd med sin kropp men nu har hon insett att hon duger precis som hon är.

Jasmine, 18 har kämpat i flera år för att trivas med sig själv. Nu hyllas hon på Facebook för sin kroppsbild – som hittills gillats av 17 000 personer.

18-åriga Jasmine Lyngbo från Gislaved tänker inte längre dölja hur hon ser ut. Därför lade hon upp en bild på sig själv på Facebook – iförd endast ett par trosor.

– Jag har haft extrema komplex över min kropp och har inte velat visa mig för mina vänner, inte ens för min familj. Men jag tänker inte skämmas längre, säger hon. Inlägget som publicerades i söndags har i skrivande stund över 17 000 likes och har delats över 800 gånger.

I inlägget på Facebook skriver hon bland annat:

”Jag har aldrig riktigt varit nöjd med min kropp. Men jag har insett nu, vid snart 19 års ålder att jag är fin precis som jag är. Jag vet att det finns så många mer där ute som tänker precis som jag en gång gjort. Och det är så fruktansvärt synd. Jag vill att alla ska förstå att ni är fina precis som ni är!”

För ett halvår sedan hade hon aldrig vågat lägga upp bilden. När vännerna frågade om hon skulle med till stranden, brukade hon ofta tacka nej eftersom hon skämdes för att visa sig i bikini, men efter en lång kamp med sin självbild har det vänt. Nu trivs hon med sin kropp. Med inlägget hoppas hon kunna hjälpa gamla som unga, tjejer och killar att vara nöjda med sig själva.

Och de positiva kommentarerna från vänner, familj och okända har strömmat in.

– Flera hundra har hört av sig och har sagt att budskapet är väldigt fint. Det har blivit för mycket tjat om att man ska ha den smala perfekta kroppen. Det det blir väldigt kränkande för oss som är överviktiga och dem som är väldigt smala. Man behöver inte ha en supermodellkropp för att duga, säger hon.

Men ingen ros utan ris. Jasmine har även drabbats av hatare som anmält hennes bild till Facebook.

– De säger att den är ”för sexuell”, men Facebook har godkänt bilden och den kommer att vara kvar, säger Jasmine som vägrar låta sig påverkas av kritiken.

För hyllningarna överöser hatet.

– Jag kommer att fortsätta att publicera bilder på mig själv för jag har märkt att det hjälper många. Flera har berättat för mig att de fått upp sitt självförtroende efter mitt inlägg, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset