Småbarnsmamman fick en smärtsam bakterieinfektion i ryggen efter att ha delat smink. I dag sitter hon i rullstol och kommer kanske aldrig att kunna gå igen. – Smärtan går inte att beskriva, jag trodde att jag skulle dö, säger hon.

Australiensiskan Jo Gilchrist, 27, lånade sin väninnas sminkborste för att sminka över en liten finne. Det skulle hon aldrig ha gjort. Den till synes harmlösa borsten visade sig vara en bakteriehärd och lagom till alla hjärtans dag den 14 februari hade hon dragit på sig allvarlig bakterieinfektion och fick akutopereras, skriver Daily Mail. Stafylokocker hade invaderat hennes kropp och tagit sig ända in i ryggraden.

– Det började som en liten värk i ryggen och jag trodde först att det var på grund av min dåliga hållning, men det blev bara värre och värre, säger hon till tidningen.

Smärtan var till slut så stark att småbarnsmamman trodde att hon skulle dö.

– Det var värre än en förlossning. Det tog så pass lång tid innan läkarna kunde komma underfund med vad som var fel i hennes kropp så att hon började tappa känseln i benen. Hennes tillstånd var så kritiskt så att hon fick flygas från sin hemstad Warwick till ett sjukhus i Brisbane, Australien, där hon opererades på en gång.

När hon vaknade upp dagen därpå fick hon det ofattbara beskedet.

– De berättade för mig att jag aldrig mer kommer att gå igen. Jag blev helt stel och tårarna bara rann nerför kinderna, säger hon.

Det visade sig att hennes väninna haft en stafylokockinfektion i ansiktet och att Jo Gilchrist blivit smittad när hon lånat hennes sminkborste. Men trots det är hon inte bitter på sin vän.

– Det är inte hennes fel alls. Jag hade lågt immunförsvar just då och det var en perfekt grogrund för bakterierna, säger en förstående Jo Gilchris.

Hennes skadade ryggrad kommer aldrig att bli helt återställd, hon har förlorat all känsel under naveln och kommer aldrig att ha kontroll över sin urinblåsa eller tarm igen. Trots det kämpar hon varje dag med att försöka lära sig att gå igen.

– De har sagt att jag kanske kommer att kunna gå igen under en timme eller två om dagen, för att till exempel köpa mat, diska och hänga tvätt. Jag är nöjd med det. Jag hade ärligt talat inte ens förväntat mig det, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset