Gerd Wallin med den kända tröjan.
Gerd Wallin med den kända tröjan.

Förra året gick Gerd Wallin runt på Bazaren med sitt CV tryckt på en t-shirt och sökte jobb. I år var hon tillbaka som utställare.

Förra året var du här och sökte jobb nu är du tillbaka som utställare. Vad har hänt?
– Superroligt. Jag gick coachutbildningen redan innan jag gick på mässan förra året och hade tänkt söka jobb som coach men sen träffade jag en kollega och blev underkonsult till henne. Vi startade ett samarbete i augusti. Jag coachade ett antal klienter hela hösten och det gick väldigt bra. 85 procent fick jobb så det var väldigt roligt. Nu kör jag helt själv och kommer försöka skaffa avtal själv med arbetsförmedlingen. Just nu coachar jag privat.

Är det här vad du ville göra?
–  Jag älskar det här. det förenar min försäljning med det social som jag har i mig. Folk står på kö här. Jag känner att det är super.

Rekommenderar du andra att dra på sig en t-shirt med sitt cv tryckt på?
– Verkligen. Det är därför jag tagit med den. Min tanke är att hålla seminarier om marknadsföring. Som arbetssökande behöver du marknadsföra dig själv, sticka ut lite.

Hur tycker du Bazaren har varit?
– Underbar. Jag gör också reklam för ICF, vårt förbund som har coachvecka den här veckan så hela veckan har jag varit på tre mässor.
 
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset