Röd färg utspritt på marken  utanför entrén till den kongresslokal i Karlstad där Miljöpartiet ska hålla sin kongress.
Röd färg utspritt på marken  utanför entrén till den kongresslokal i Karlstad där Miljöpartiet ska hålla sin kongress.

Utanför entrén till lokalen där Miljöpartiet i dag håller sin kongress har röd färg hällts ut och bilder på raserade byggnader placerats. Polisen rubricerar händelsen som olaga hot.

Precis utanför entrén till den kongresslokal i Karlstad där Miljöpartiet ska hålla sin kongress hittades hoten under natten mot fredag.

– Det är någon form av röd färg som vi misstänker ska föreställa blod. Det är uthällt på en yta av två gånger två meter, säger Morgan Connedal vakthavande befall vid Värmlandspolisen till Aftonbladet.

Bredvid färgen ska det ha funnits spridda bilder på exploderade byggnader och bilder med namn på olika länder, enligt Aftonbladet. Polisen har utfört en teknisk under sökning och vidtar åtgärder för att Miljöpartiets kongress ska kunna upprätthålla säkerheten under helgen.

– Som du förstår kan jag inte gå in på vad det är vi gör kring det, säger Morgan Connedal till Aftonbladet.

Polisen rubricerar händelsen som olaga hot mot grupp.

Miljöpartiet är i kontakt med polisen, men hotet innebär inga förändringar om kongressen, enligt partiets säkerhetschef Agnetha Boström.

– Vi överlämnar hanteringen till polisen. Vi är medvetna om vad som hänt, men väljer att inte kommentera det i övrigt, säger hon till Aftonbladet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott