Amerikansk polis grep mannen som hotade kungen – nu döms han.
Amerikansk polis grep mannen som hotade kungen – nu döms han.

En amerikansk man ska ha ringt hundratals hotfulla samtal till den svenska ambassaden i USA. Han har bland annat sagt att han ska överfalla Carl XVI Gustaf med kniv.

Mellan september 2017 och mars 2018 har den 40-årige mannen ringt hundratals samtal till den Svenska ambassaden. Han har bland annat dödshotat personal vid ambassaden, det skriver Dagens Nyheter.

LÄS MER: Hotbrevet till Löfven: ”Snart är du död” – 42-åring åtalas

I oktober 2017 sade han att han ville knivhugga ambassadpersonal till döds ”för all smärta ni svenskar har orsakat mig”.

Döms till fängelse

Senare samma dag ska han ha sagt att han med kniv ville överfalla ”king Carl”, enligt tidningen.

I mars 2018 ringde han igen och sa att han skulle resa till Washington, där ambassaden ligger, och skada personalen på ambassaden. Då utfärdade Secret service en arresteringsorder och kort därpå kunde mannen gripas.

Han dömdes av rätten och ska nu avtjäna ett två år långt fängelsestraff som följs av tre års övervakad villkorlig frigivning. Enligt lokala medier ska han även betala 250 000 dollar i böter.

LÄS MER: Rekordkungen: Nu har han suttit längst på tronen

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om USA Kungahuset