Mannen döms för två fall av hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.
Mannen döms för två fall av hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Den 18-årige mannen i Årjäng togs för berusning. Då sa han att han skulle döda poliserna och ”äta upp dem”. Nu har han fått sitt straff.

18-åringen omhändertogs för berusning i Årjäng i december i fjol.

Under resan i polisbussen till arresten i Arvika blev han plötsligt aggressiv mot de två poliserna. Mannen spottade, gjorde motstånd och sparkade en polis i magen. Han sa också flera gånger att han skulle döda dem och betala folk för att döda dem.

”Efter att vi var döda skulle de sedan äta upp oss”, säger en av poliserna i förhör när han berättade vad mannen sagt.

”Skulle ställa till ett helvete”

18-åringen fortsatte säga att han ”skulle ställa till ett helvete” för en av polisernas barn. Väl framme vid arresten försökte han skalla en av poliserna.

Mannen dömdes på onsdagen i Värmlands tingsrätt för två fall av hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Han får villkorlig dom med 40 timmars samhällstjänst, som NWT var först med att berätta.
”De hot NN uttalade och det sätt han betedde sig var det värsta han har varit med om under sina 11 år som tjänstgörande polis. Det var särskilt mängden hot och okvädingsord och intensiteten samt den långa tid detta pågick samt att hans barn nämndes som gör att detta ingripande skiljer sig från andra ingripanden”, står det i domen.
18-åringen förklarade i förhör att han var så kraftigt berusad så att han inte mindes händelsen och därför varken kunde erkänna eller förneka brott.

LÄS MER: Stridsklädd man hotade fem poliser – får skyddstillsyn

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset