Polisen misstänker att bombhotet mot hotell Gustaf Fröding i Karlstad har ett samband med avbokade spelningar med sångaren Peter Jezewski. Arkivbild
Polisen misstänker att bombhotet mot hotell Gustaf Fröding i Karlstad har ett samband med avbokade spelningar med sångaren Peter Jezewski. Arkivbild

Hotell Gustaf Fröding i Karlstad har bombhotats. Polisen utgår från att hotet har en koppling till den uppmärksammade avbokningen av sångaren Peter Jezewski.

– Det finns ingen anledning att tro något annat. Det fanns ett budskap i det hotsamtal som ringdes in som inte kan tolkas på något annat sätt, säger Tommy Lindh, pressinformatör vid Värmlandspolisen, till TT.

Den forne The Boppers-sångaren var inbokad för fem julspelningar på hotellet. Men sedan Peter Jezewski framträtt på Sverigedemokraternas sommarfestival i Sölvesborg i helgen och i en intervju sagt att han sympatiserar med stora delar av partiets politik, valde hotellet att ställa in spelningarna.

– Vi finns kvar på platsen i trygghetsskapande syfte men några andra åtgärder kommer vi inte att vidta. Det är inte aktuellt att evakuera hotellet, säger Tommy Lindh.

Representanter för hotellet vill inte kommentera hotet.

Hotellets direktör Åsa Gunnarsson har tidigare sagt till Expressen att de inte kan samarbeta med någon som sympatiserar med Sverigedemokraterna. Partiets gruppledare Mattias Karlsson har på sociala medier uppmanat till bojkott av hotellet. 2008 höll partiet sitt riksårsmöte på just hotell Gustaf Fröding.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset