Dob "Quackniix" Engström tvingades åka hem från Katowice på grund av sjukdom.
Dob "Quackniix" Engström tvingades åka hem från Katowice på grund av sjukdom.

Fnatic hann knappt känna sig som hemma i Katowice innan deltagandet i HGC Wester Clash fick sig en törn. På grund av en virusinfektion tvingas Dob "Quackniix" Engström att flyga hem.

Fnatics Heroes of the storm-lag är ständiga favoriter när det är turneringsdags. Just nu spelar de HGC Wester Clash i Katowice där regionens bästa lag möts.

Det till största delen svenska laget gick för några månader sedan igenom stora förändringar då Simon ”scHwimpi” Svensson och Jonathan ”Wubby” Gunnarsson lämnade laget.

Som om inte den omställningen vore nog tvingas laget spela utan Dob ”Quackniix” Engström. Den svenske lagledaren har blivit sjuk och tvingats lämna turneringen för att kurera sig på hemmafronten.

LÄS MER: Linda ”Ding1” Herman: 5 tips till dig som vill jobba med esport

På Twitter beklagar han sin situation och beskriver också vad han har drabbats av. Han passar även på att skicka en lyckönskning till sina lagkamrater.

”Hur jobbigt det än känns att behöva åka hem i stället för att stanna och spela så är det bästa alternativet. Jag är är inte i skick för att kunna spela under de här omständigheterna. För de som undrar så har jag drabbats av en virusinfektion. Tack för alla snälla ord och se till att krossa nu, mina pojkar. Det här var vår turnering”, skriver han.

Trots bortfallet av Engström har Fnatic ändå lyckats avancera. Med ersättaren Anyani ”SonicLeBeast” Kwaku besegrade de, inte så förvånande, Team Freedom i kvartsfinalen. Under lördagen går de upp mot Tempo Storm i semin. En match som med allra största sannolikhet kommer bli betydligt svårare.

LÄS MER: Nya Overwatch-karaktären Brigitte snackar svenska

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset