Kungen öppnar alltså inte upp för flyktingar.
Kungen öppnar alltså inte upp för flyktingar.

Efter uppgifterna om att hovet kan komma att öppna upp sina fastigheter för flyktingar dementerar hovet nyheterna.

Bostadssituationen är svår för flyktingar och tidigare har regeringen sagt att Sverige inte kan garantera alla flyktingar tak över huvudet.

Under onsdagen berättade Dagens Nyheter att kungen öppnade upp för möjligheten att använda hovets fastigheter till asylboenden.

– Kungafamiljen följer och är otroligt engagerad i den här frågan. Utifrån den situation som är så vill det ju till att många hjälper till på olika sätt och det har även kungafamiljen gjort genom att stötta etablerade organisationer som enkom arbetar med flyktingfrågan, säger Margareta Thorgren, informationschef på hovet till Dagens Nyheter.

Hon anser att eventuella initiativ bör komma från Statens fastighetsverk som formellt äger slotten. Om SFV kommer med ett förslag på en fastighet som kungen disponerar så kommer hovet att diskutera detta.

– Då skulle vi ta upp och diskutera det, ja, säger Margareta Thorgren till DN.

Men en kort stund senare dementerar Margareta Thorgren uppgifterna om att hovets fastigheter kan bli aktuella som flyktingboenden. 

– Nej, det är inget som har varit aktuellt. Och kommer heller inte bli aktuellt i nutid. Det stämmer helt enkelt inte, säger Margareta Thorgren till Expressen. 

LÄS MER: Hovet: Nu är det okej att dua kungen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset