Kingsley Sarfo avskedades av Malmö FF efter tingsrättsdomen i juni.
Kingsley Sarfo avskedades av Malmö FF efter tingsrättsdomen i juni.

Kingsley Sarfo dömdes i juni till två år och åtta månaders fängelse för två fall av våldtäkt mot barn, men överklagade. I dag kom hovrätten med sin dom, och de går på samma linje som tingsrätten.

Den förre Sirius- och Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo, 23 år, dömdes för två fall av våldtäkt mot barn av tingsrätten tidigare i sommar. Förutom två år och åtta månader i fängelse dömdes Sarfo också till tio års utvisning ur Sverige.

Men domen överklagades till hovrätten. Sarfo erkänner att han haft sexuellt umgänge med den då 14-åriga flickan, men hävdar att han inte visste om att hon var under 15 år. 23-åringen påstår också att det ska ha skett vid andra tidpunkter än vad åklagarsidan påstår.

LÄS MER: Polisen håller förhör efter hoten mot Jimmy Durmaz

Tingsrätten kunde dock, via gamla konversationer på sociala medier, visa att flickan skrivit till Sarfo att hon just fyllt 14.

I dag fastställdes domen av hovrätten och Sarfos straff, två år och åtta månader i fängelse och tio års utvisning kvarstår.

– Uppgifterna från de nya vittnena i hovrätten är inte oförenliga med vad flickan berättat och lämnar inget utrymme för tvivel att de haft samlag på det sätt hon berättat, säger hovrättsrådet Bob Nilsson Hjorth i en kommentar.

Sarfo fick sparken från sin dåvarande klubb Malmö FF när han dömdes i tingsrätten.

LÄS MER: Allsvensk fotbollsspelare fast i dopningstest – stängs av

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset