Jonas "Lekr0" Olofsson och Godsent lyckades inte ta sig vidare till kvarten.
Jonas "Lekr0" Olofsson och Godsent lyckades inte ta sig vidare till kvarten.

Det blir inte dubbelt svenskt i kvartsfinalerna under ELeague. En kniv i ryggen blev slutet på Godsents resa.

Godsents uttåg ut majorn blev kanske det dråpligaste möjliga. I slutändan var det en dansk kniv i ryggen på Andreas ”znajder” Lindberg som avgjorde.

Efter en jämn match som gick fram och tillbaka mellan svenskarna och danska North skulle allt avgöras på övertid. Den avgörande händelsen och stora snackisen utspelade sig under första övertidsrundan.

Bomben apterades. Godsents Andreas ”znajder” Lindberg tog försvarsposition i skydd av en rökgranat. Med endast ett i hälsa kvar.

På andra sidan röken var all press på Norths Kristian ”k0nfig” Wieneckes att lyckas desarmera bomben. Med endast två i hälsa kvar.

LÄS MER: Fnatic behåller legend-status efter vinst mot EnVyUs

I stället för att vänta ut röken tog sig dansken runt den för att möta ryggen på Godsent-stjärnan.

Just där, i ett av lagets viktigaste rundor hittills denna major, väljer Kristian ”k0nfig” Wieneckes att ta fram kniven och hugga in den i ryggen på den intet ont anande svensken.

”Jag har fortfarande smaken av dansk stake i min mun efter att @konfigCS knivade mig”, skrev Andreas ”znajder” Lindberg på twitter.

Efter händelsen fick Kristian ”k0nfig” Wieneckes hård kritik för sin vansinniga handling där han satte hela lagets kvartsfinalplats på spel i stället för att säkra vinsten med sitt gevär.

LÄS MER: Fnatic mer sammansvetsade inför årets första major

I en intervju med HLTV.org berättar lagkamraten René ”cajunb” Borg om tankarna som for genom huvudet.

– Jag skrek till honom ”Nej, du ska inte göra det”. För att vara ärlig hade vi inte tagit oss till slutspel om vi hade förlorat den rundan. Men han gjorde det och vi vann, så jag kan egentligen inte säga något om det. Jag vara definitivt frustrerad, hela laget var det. Samtidigt hjälpte det till ekonomiskt och gjorde att han kunde köpa vapen till oss, berättar danska stjärnan.

Godsents förlust innebär att det endast är Fnatic kvar att representera Sverige i slutspelet av ELeague.

Fnatic möter Gambit 18:30 på fredag.

 

Se Kristian ”k0nfig” Wieneckes sjuka knivning här:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset