Så här såg hunden Fergus när han påträffades med tredje gradens brännskador.
Så här såg hunden Fergus när han påträffades med tredje gradens brännskador.

Fergus hittades med ryggen sönderfrätt av syra – och en viftande svans. Nu lever LA:s hundägare i skräck efter en serie oprovocerade syraattacker mot hundar.

Fergus Golden Retriever survivor
Han har sedan återhämtat sig väl och varit vid gott mod.
Fergus Golden Retriever survivor

Förra veckan påträffades en   Golden retriever med svåra brännskador på ryggen i Lancaster, Kalifornien. Hunden, som fått namnet Fergus och är 1-2 år gammal, tros ha attackerats med syra rapporterar bland andra NBC Los Angeles

I samma område hittades två andra syraskadade hundar som var så illa däran att de fick avlivas. Pitbulltiken Bella blev också attackerad, men klarade sig. 

► LÄS MER: Hunden hittades levande begravd – bilderna får folk att rasa

På söndagen var det dags igen. En hund hittades med kemiska brännskador i samma område vilket innebär att minst fem hundar har attackerats.

Polisen har ingen aning om vem som kan ligga bakom vansinnesdåden. lokalpolitikern Mike Antonovich uppvaktar nu Los Angeles County om att utfästa en belöning på 10 000 dollar för tips som leder till att de skyldiga.

Fergus har sedan han hittades påbörjat sin återhämtning med gott mod och har inte slutat vifta på svansen. Snart kommer han slussas ut till ett nytt hem. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott Djur