Hunden räddade sin husse från att drunkna genom att hålla honom flytande. Mannen var inte simkunnig och kämpade för sitt liv i det kalla vattnet.
Hunden räddade sin husse från att drunkna genom att hålla honom flytande. Mannen var inte simkunnig och kämpade för sitt liv i det kalla vattnet.

Mannen gav sig ut med båten på sjön. Plötsligt började vatten forsa in och båten fylldes med vatten. Då räddade hans hund honom från att drunkna – genom att hålla husse flytande.

Anna Tillberg, mannens granne, satt ute på terrassen tillsammans med två personliga assistenter när hon såg något ovanligt ute på Ringsjön söder om Höör.

Hon säger till Kvällsposten, som var först med att skriva om händelsen, att hon hörde någon ropa på hjälp.

– Jag hörde att någon kallade på hjälp. Han sprattlade och skrek för hunden, han var mest orolig för hunden. Vattnet är iskallt, säger Anna Tillberg till Kvällsposten.

En av Annas personliga assistenter ringde omedelbart 112. Det tog ungefär 15 minuter för räddningstjänsten att ta sig dit och rädda mannen och hunden från att drunkna.

– Vi hittade honom 30-40 meter ut, nedtagen och nedkyld, han hade inte klarat många minuter till. Mannen är inte simkunnig. Han behöll greppet om hunden. Hunden var väldigt utarbetad så den hade inte orkat med länge till, säger räddningstjänstens insatsledare Leif Svensson till tidningen.

Hade det inte varit för hundens skull, som höll mannen flytande i omkring 20 minuter, så hade han troligen inte klarat sig lika bra, enligt Anna Tillberg.

Mannen som höll på att drunkna var talbar men mycket chockad efter räddningen. Han skickades i ambulans till sjukhuset i Lund för vård, skriver Kvällsposten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset