Hunden på bilden har inget med händelsen att göra.
Hunden på bilden har inget med händelsen att göra.

En hund hade lämnats ensam i en bil mitt i högsommaren och polisen tvingades slå sönder en ruta. Nu vill polisen påminna om att det är brottsligt att lämna sina djur i bilen i rådande värme, skriver SVT.

Det var i eftermiddags som polisen i Örebro larmades till Mariebergs galleria, skriver SVT Örebro.

När de kom till platsen hade många personer samlats runt en bil med en instängd hund. Enligt SVT var det uppenbart att hunden mådde dåligt av den gassande högsommarvärmen.

LÄS MER: Så ska du agera om du ser en hund i en varm bil

Polisen slog sönder en av bilrutorna och kunde få ut djuret ur bilen. Efter att hunden fått vätska ska den ha återhämtat sig.

Hundens ägare söktes under en längre tid och efterfrågades via gallerians högtalarsystem. Men det dröjde innan mannen hittades, uppger Kenneth Johannesson som är vakthavande befäl på Örebropolisen.

– Men till sist dök han upp. Nu är han misstänkt för djurplågeri, säger han till SVT.

Han vill också påminna allmänheten om att det är brottsligt att lämna djur i bilar när det är varmt.

LÄS MER: Test: Så snabbt blir det varmt i en bil i solen

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset