En av de hundar som fått blå päls efter att ha varit i en flod nära staden Mumbai i Indien.
En av de hundar som fått blå päls efter att ha varit i en flod nära staden Mumbai i Indien.

Invånare i Mumbai upptäckte flera hundar som fått blå päls. Nu stängs en industri ned på grund av sina utsläpp.

Myndigheterna i Mumbai i Indien har stängt ned ett företag efter anklagelser om dumpande av industriavfall och blått färgämne i Kasadifloden. I floden brukar hundar simma och utsläpp från ett företag tros nu vara orsaken till att flera hundar färgats blåa, skriver Hindustan Times.

LÄS MER: ”Farligt utsläpp” var avföring

Uppkomsten av de blåa hundarna rapporterades för en tid sedan av boende i Mumbai, men först i onsdags stängdes ett företag ned. Enligt Hindustan Times ska en granskning av företaget ha visade att de inte vidtagit några åtgärder för att undvika att släppa ut avfall.

Till den indiska tidningen säger Anil Mohekar, regional chef för Maharashtras föroreningsstyrelse, att företaget skadar både djur och fåglar i området.

– Vi kan inte tillåta att en sådan industri får fortsätta. Beslutet kan statuera exempel för andra förorenande industrier som kanske inte heller tar till åtgärder för att minska utsläppen, säger Anil Mohekar.

LÄS MER: Här är ämnena som förgiftar din hund

Enligt den indiska tidningen har veterinärer från ett sjukhus undersökt fem hundar vars päls blivit blå. Ett blodprov från en av hundarna pekade på att den var frisk och inte hade några infektioner. En djurskyddsgrupp ska också ha lyckats fånga in en av de blå hundarna och tvätta bort en del av färgen. Enligt gruppen var hunden inte skadad på något annat sätt, skriver The Guardian.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om avfall Indien Hund