Katter och hundar stjäls från sina ägare för att bli mat vid en förbjuden festival i Kina, varnar djurrättsaktivister. ”Några hade fortfarande halsband”, berättar Humane Society-inspektören Peter Li.

Humane Society
Humane Society
Humane Society
Humane Society

Tusentals katter och hundar slaktas inför Yulin-festivalen, enligt Humane Society, som har skickat ett team för att i hemlighet undersöka förberedelserna inför festivalen, som enligt lokala myndigheter inte längre finns. 

– Vi såg två gallerburar fyllda med katter som skulle slaktas dagen därpå. De led av att ha transporterats en lång sträcka, inte fått tillräckligt med mat, mentala trauma och sjukdomar. Några hade fortfarande halsband, berättar Humane Society-inspektören Peter Li för Daily Mail

De som överlever slås ihjäl på gatumarknader eller får halsen avskuren i olagliga slakterier, 

– Masslakt av hundar pågår fortfarande på Yulin-festivalen trots att lokala myndigheter försöker ge en bild av att det inte händer, säger Peter Li. 

Han berättar om hundar som hoppfullt kom fram till honom när han närmade sig buren. Han ställdes sedan inför det fruktansvärda valet att välja vilka hundar han skulle rädda utan att avslöja sin identitet.

– Jag sa till slakteriarbetaren att jag ville rädda de här två hundarna och han accepterade. Hade jag frågat efter alla hundarna hade jag kommit därifrån tomhänt. 

Humane Society har nu startat en namninsamling för att stoppa festivalen. Enligt South China Morning Post är det en tradition att äta hund inför sommarsolståndet, men många yngre kineser motsätter sig hundätandet. Hundkött ska kunna fördriva onda andar, bota sjukdomar och öka potensen hos män, enligt sägnen.

HÄR kan du skriva under uppropet.

► LÄS MER: Schweizare gör hundkorv och kokar katter – helt lagligt

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset