6-åringen och hennes mamma tackade Attack efter den lyckade sökinsatsen.
6-åringen och hennes mamma tackade Attack efter den lyckade sökinsatsen.

Polishunden Attack blev hjälte när han hittade en försvunnen 6-årig flicka i helgen. Nu har han gjort det igen – i natt hittade han ännu en försvunnen person, skriver Aftonbladet.

Det var i söndags som en 6-årig flicka försvann efter en utflykt med sin familj i Blackås naturreservat. En stor sökinsats drog igång och många frivilliga engagerade sig. Till slut, efter mer än 13 timmar, hittades flickan av polishunden Attack. Dagen efter skrev hundföraren ett känslosamt inlägg om räddningsinsatsen. Han berättade hur han hörde att Attack gnydde och sedan markerade med ett skall.

”Då dyker ett litet ansikte upp över en klippavsats. Jag jublar inombords samtidigt som jag snabbt klättrar ner för avsatsen. Där, på en liten mossbeklädd hylla sitter flickan hukad, genomblöt och kall men vid gott humör. När flickan kramar mig kommer glädjetårarna”, skrev han.

LÄS MER: Mamman till 6-åriga flickan: ”Ett extra tack till den snälla hunden”

I natt blev hunden Attack hjälte igen, skriver Aftonbladet.

– Det var en person som har en viss funktionsnedsättning som försvunnit från sitt hem. En sökinsats inleddes och slutade lyckligt tack vare att polishunden Attack kunde få upp ett spår så att man snabbt kunde hitta personen, säger Jarle Poljarevius, lokalpolisområdeschef i Uppsala/Knivsta, till tidningen.

Attack har alltså hittat två försvunna personer på mindre än en vecka. Men bedrifterna stannar inte där – under veckan har han också stoppat en man med kniv som försökte fly.

Jarle Poljarevius poängterar att de lyckade sökinsatserna handlar om ett teamwork mellan hund och hundförare.

– Vi är väldigt glada och tacksamma över att vi får ut den effekten, det visar vad hund som hjälpmedel kan göra för oss. Det ena fallet var det ett barn och det andra fallet en vuxen – det visar verkligen hur en hunds vardag kan se ut, säger han till Aftonbladet.

LÄS MER: 6-åriga flickan försvunnen i 13 timmar – det här hände

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset