Elsa, som strax efter händelsen skulle fylla tre år, fick avlivas.
Elsa, som strax efter händelsen skulle fylla tre år, fick avlivas.

Malin Lindqvist var på väg till jobbet med sin tvååriga chihuahua Elsa och skulle gå över ett övergångsställe. Då kom en taxibil körande i full fart – och körde över hunden. Föraren smet från platsen och Elsa dog tre timmar senare.

Det var en morgon i september som Malin Lindqvist och hunden Elsa skulle gå över ett övergångsställe i centrala Stockholm. Malin såg på håll en taxibil komma i full fart, men den tvärbromsade halvvägs över övergångsstället.

Malin började gå över med Elsa följandes precis bakom. Men precis efter att Malin passerat tryckte föraren på gasen.

– Jag hade just passerat fronten på bilen när föraren tryckte på. Elsa hade inte hunnit passera, så bilen klippte bakbenen på henne. Jag började skrika och slå på bilen, men föraren stannade inte, berättar Malin, Elsas matte, för Metro.

Malin kunde till slut lyfta upp Elsa, som hade så ont att hon började bita Malin. Till slut fick de skjuts till ett djursjukhus av en kvinna. Men veterinärerna på sjukhuset kunde inte hjälpa Elsa, och skickade dem till ett annat.

LÄS MER: Smitare körde ihjäl hunden Pärla – nu gör familjen ny efterlysning varje dag

Där konstaterade veterinärerna att det inte fanns någonting att göra, Elsas skador var för omfattande och hon avlivades.

– Jag ångrar varje dag att jag inte lyfte upp och bar henne över övergångstället, jag funderade ju på det, säger Malin.

Enligt Malin tillhörde taxibilen som körde över Elsa Taxi Stockholm, och hon tog kontakt med företaget redan på djursjukhuset. Malin ska då ha uppmanats att göra en polisanmälan, vilket hon gjorde.

Malin var missnöjd med hur Taxi Stockholm hanterade situationen.

– De beklagade inte vad som hänt och bad inte om ursäkt. Först efter att jag skrev ett Facebook-inlägg om händelsen, drygt sex veckor senare, hörde de av sig och beklagade vad som hänt, säger hon.

Natalia Santos är pressansvarig på Taxi Stockholm.

– Vi blev kontaktade av personen samma dag som händelsen, och skickade över data över vilka bilar som var i området till polisen efter att polisanmälan gjorts. Sedan fick vi mer information när personen gjorde ett inlägg i sociala medier och tog upp det igen, säger hon.

Polisen har ännu inte hittat några vittnen till händelsen och förundersökningen har lagts ned. Brott kan inte styrkas, berättar förundersökningsledaren för Metro.

– Vi har fått klartecken från polisen att fortsätta med vår internutredning utan att det stör polisutredningen, och kommer det fram nya uppgifter lämnar vi det till polisen. Skulle det vara en av våra förare måste vi ta reda på vem det är och agera på det. Det är ju ingenting som vi kan stå upp för, säger Natalia Santos på Taxi Stockholm.

LÄS MER: Hjälten Steve räddade mamma och barn från att bli överkörda

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset