Polisen slog sönder rutan för att rädda hunden.
Polisen slog sönder rutan för att rädda hunden.

Polisen i Halland fick ett larm om en hund som led inuti en instängd bil. När de kom till platsen tog de beslutet att krossa en ruta för att rädda hunden från att dö.

Under den soliga söndagsförmiddagen fick polisen i Halmstad ett larm om en hund som var instängd i en husbil vid en campingplats. Anmälaren hade sett hunden ligga utslagen i solen på vindrutans panel, och den hade enligt uppgift varit där i minst en timme. När polisen anlände till platsen såg de att husbilen endast hade två små fönsteröppningar för att släppa in luft.

LÄS MER: Så ska du göra om du ser ett djur eller ett barn i en varm bil

– Ett fönster var lite nedvevat och takluckan stod på glänt, men i och med att hunden var så illa däran bedömdes det vara ett nödläge med risk om hundens liv. Då tog poliserna på plats beslut om att krossa en ruta, berättar vakthavande befäl Dan Lewstam i Halmstad för SVT Nyheter Halland.

Hunden har blivit väl omhändertagen och ser ut att repa sig, säger Dan Lewstam. Två dagar innan händelsen skrev polisen i Halland på sin facebooksida just om att inte lämna hundar i bilen under sommaren.

LÄS MER: Matbutiken bjuder hundarna på skugga och vila – hyllas av tusentals

”Det kanske bara är ett kort ärende du ska göra men tänk på att mitt på dagen när solen skiner och det är 22 grader varmt kan temperaturen i en bil snabbt gå upp till över 60 grader. En hund eller ett litet barn klarar inte så höga temperaturer”, skrev de.

Ärendet klassas som djurplågeri och polisen i Halland har upprättat en anmälan. De försökte utan framgång få kontakt med ägaren av fordonet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset