Den chockade och uttorkade hunden hittades i lördags.
Den chockade och uttorkade hunden hittades i lördags.

Bilderna på hunden som hittades levande begravd i Frankrike har fått folk att rasa på Facebook. Polisen har gripit den 21-årige ägaren till hunden.

Facebook

Den chockade hunden fick hjälp av en annan hund.

Facebook

En påse med grus var fastknuten i hunden så att den inte skulle kunna fly.

Facebook

Hunden togs till veterinär omgående när den hittades.

En man som var ute och gick med sin egen hund upptäckte den traumatiserade hunden i lördags. Den var begravd upp till huvudet i jord – och hade en säck med grus fastknuten så att den inte skulle kunna fly, rapporterar Independent.

Mannen tog bilder som han lade ut på Facebook och som har väckt starka reaktioner i Frankrike. Inlägget har delats 185 000 gånger i skrivande stund.

►LÄS MER: Hunden Caitlyn hade hårt ihoptejpad mun – ägaren åtalas för djurplågeri

– Endast hennes huvud var synligt och det var svårt att se eftersom hon var täckt i jord, säger mannen som hittade mastiffen enligt AFP.

Han ringde efter räddningspersonal och började frigöra den chockade och uttorkade hunden som togs till veterinär. Hans egen hund hjälpte till.

►LÄS MER: Hatad djurplågare inte misshandlad

Polisen slog kort därefter till mot den 21-årige ägaren till mastiffen och grep honom. Han nekade till anklagelserna och säger att hunden har rymt. Något som utredarna inte ser som troligt eftersom hunden är gammal och lider av en ledsjukdom, enligt AFP.

Hier lorsque que je promenais déesse avec une amie et alors que nous nous apprêtions a finir la promenade, nous dé...

Posted by Pedro Dinis on  Sunday, 2 August 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset