Marcin Sarbinowski tyckte att det var den ordinarie veterinären som gjorde mest fel. Men det var sommarvikarien som fick en varning.
Marcin Sarbinowski tyckte att det var den ordinarie veterinären som gjorde mest fel. Men det var sommarvikarien som fick en varning.

Hunden Lucy dog när hon skulle få valpar – efter veterinärens allvarliga misstag. "Det är hemskt att man ska få fortsätta med sitt arbete när man gör sådana saker", säger ägaren Marcin Sarbinowski.

I juli 2013 skulle Marcin och Wioletta Sarbinowskis femåriga tik Lucy få valpar för första gången. När valpningen stannade av tog de hjälp av en veterinärklinik. Men något gick fel och alla valpar kom inte ut efter besöket hos kliniken.

LÄS MER: Slet av kalvens ben med kedja – här är veterinärerna som varnats

Dagen efter hade den ordinarie veterinären gått på semester och en semestervikarie gjorde ett kejsarsnitt.

– Sedan skickade man hem oss. Vår hund Lucy hade en sprucken urinblåsa och skador i magen. Det var djurplågeri. Hon led i två veckor innan hon dog, säger ägaren Marcin Sarbinowski.

Familjen Sarbinowskis sju valpar höll också på att dö tillsammans med sin mamma Lucy. Men de överlevde efter att familjens andra hund Maja plötsligt fick mjölk i sina spenar och kunde dia valparna. Familjen har i dag stor glädje av att ha behållit en av Lucys valpar, Caro.

LÄS MER: Här är Sveriges värsta djurplågare

Den ordinarie veterinären klarade sig utan påföljd, men sommarvikarien som gjorde det misslyckade kejsarsnittet och gav bristfällig eftervård fick en varning.

Båda fick dock ha kvar sin legitimation.

Marcin Sarbinowski tycker att det är för svårt för en veterinär att bli av med sin legitimation.

– Lucy var en familjemedlem. Det var otroligt jobbigt. Jag kan inte förstå varför veterinärer som gör så stora fel inte blir mer straffade, säger han.

Metro har varit i kontakt med den berörda veterinärkliniken som inte vill kommentera händelsen.

LÄS MER: De är förbjudna att ha djur – men struntar i det 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset