Hunden Otis gick själv på en gata med en stor påse hundmat mellan tänderna – mitt i kaoset efter orkanen Harvey. Nu sprids bilden på sociala medier. "Det måste vara en Texashund för han kan ta hand om sig själv", skriver en person på Facebook.

Otis tog saken i egna tassar och skaffade mat själv.

Dagen efter orkanen Harvey hade dragit in över kustorten Corpus Christi i Texas var många ute för att titta på förödelsen. Men det var inte bara människor på gatorna – även hunden Otis hade tagit sig ut. Han fångades på bild av Tiele Dockens, som fick syn på honom när han bestämt släpade på en påse hundmat.

– Jag vet inte var han fick den ifrån, men det såg väldigt roligt ut, säger Dockens till NBC News.

Hon lade ut bilden på den handlingskraftiga hunden på Facebook, som snabbt blev viral. Kort därefter fick hon reda på vem hunden tillhörde och fick veta att han var hemma i säkerhet efter sin lilla utflykt.

Flera amerikanska medier har uppmärksammat Otis och han har fått ton av kärlek på sociala medier.

”Det måste vara en Texashund för han kan ta hand om sig själv”, skriver en person. ”Otis for president”, skriver en annan.

Harvey är den kraftigaste stormen som har drabbat USA sedan 2005. Hundratals amerikaner har drabbats och minst fem personer har dött.

LÄS MER: Här tar Höken skydd från stormen Harvey – i Williams taxi

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om USA djur