Hunden som sköts två gånger och lämnades att dö på ett tågspår har upprört känslor världen över. Nu har polisen gripit två 17-åriga gärningsmän – misstänkta för djurplågeri.

Tampa Bay Police

Två 17-åringar har gripits och misstänks ligga bakom attacken mot hunden Cabela. Den hittades förra onsdagen fastbunden vid ett tågspår i Sulphur Springs, utanför Tampa, Florida i USA.

På onsdagskvällen larmade boende i Sulphur Springs om att skott avlossats. När polisen kom till platsen hittade de hunden blödande och bunden till tågspåret med ett bälte, rapporterar Reuters

Någon hade skjutit hunden i halsen och skuldran och lämnat den att dö. Lyckligtvis hann polisen rädda hunden, som fått namnet Cabela, innan tåget kom. 

►LÄS MER: Polis räddade skjuten hund – som bundits fast vid tågspåret

Enligt NBC News har tips från allmänheten lett till att två 17-åringar gripits för dådet. Tipset ska ha lett till övervakningsfilmer där en grupp människor gått mot spåret med hunden. En av dessa människor var känd av polisen sedan tidigare.

De två 17-åringarna har erkänt brottet, och kommer att åtalas som vuxna, skriver Aftonbladet.

Cabela ska ha tagits från sina ägare för fyra månader sedan, i syfte att användas som kamphund. Sedan attacken har Cabela tvingats få ett ben amputerat men sägs må bra under omständigheterna. 

En bild där veteranpolisen Mills räddar hunden insvept i en filt har delats över 40 000 gånger på Facebook och tusentals personer från hela världen har uttryckt sin avsky.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset