När hundägaren Mark Freeley under söndagen vandrade längs stranden på Long Island i New York hoppade hans golden retriever-hund plötsligt ner i vattnet. Tillbaka kom den med ett hjort som höll på att drunkna, och som tack vara Storm kunde räddas.

Under söndagen runt åtta-tiden på morgonen vandrade amerikanska Mark Freeley längs Port Jefferson Harbor på Long Island. Med sig hade han sin golden retriever-hund Storm.

LÄS MER: Hund hjälte vid villabrand

Plötsligt hoppade Storm i vattnet och började simma efter något. I en video som Mark senare kom att lägga upp på Facebook och som sedan dess blivit viral syns Storm simma tillbaka till stranden med något storm i sitt mun. Det stora Storm hade med sig var inget mindre än en hjort.

”Storm bara hoppade i vattnet och började simma efter hjorten, tog tag i den och började simma tillbaka”, säger Freeley till kanalen CBS.

Väl i säkerhet la sig Storm ned bredvid hjorten och började buffa lite på den, som för att se till att det mådde bra. Storm hyllas nu på sociala medier som en hjälte.

Freeley kontaktade experter, som tillsammans med Freeley försökte ta hand om hjorten. Då sprang hjorten tillbaka i vattnet men kunde till slut räddas för en andra gång.

Hjorten togs senare hand om. Det var täckt i fästningar och hade en ögonskada, men kommer att få återhämta sig innan den släppas fri igen, enligt CBS.

LÄS MER: Hunden Jago hyllas som hjälte efter mirakelräddning i snöstorm

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hund