Chihuahuablandrasen Totti (till vänster i bild) dog på operationsbordet av sina skador efter att en annan hund bitit honom i magen.
Chihuahuablandrasen Totti (till vänster i bild) dog på operationsbordet av sina skador efter att en annan hund bitit honom i magen.

Totti blödde överallt efter att en annan hund gått till attack och Monica Mavroidis skyndade till veterinären. Men Tottis liv gick inte att rädda.

Promenaden slutade i tragedi när Monica Mavroidis från Upplands Väsby tog med sig sin jack russel och sonens chihuahuablandras Totti för att göra ett ärende. Men några kilometer från hemmet blev Totti attackerad.

– När jag kommer till en tunnel ser jag en person med en större hund uppe på krönet och sedan kommer hunden springande mot oss med kopplet släpande efter sig, säger Monica.

► LÄS MER: Tre pojkar misstänks ha sparkat på fastbunden hund

Hunden biter tag i Totti.

– Jag hinner inte göra ett jäkla dyft. Det var obehagligt och hemskt, säger Monica.

När hunden släpper taget har Totti ett gapande sår och det är blod överallt. Monica är i chock.

– Tarmarna hänger ur honom. Jag hade med mig många bajspåsar som jag försöker hålla runt honom, säger hon.

När hon tittar upp är den andra hundägaren borta. Monica skyndar hem med Totti i famnen. Trots att hon är alldeles blodig och möter flera personer är det ingen som hjälper henne, berättar hon. Först när hon är tillbaka vid hemmet får hon hjälp av sina grannar och Totti tas till Väsby djursjukhus.

När hennes son Andreas Mavroidis kommer till djursjukhuset och ser sin mammas blodiga kläder förstår han direkt att hans hund inte kommer klara sig. 

– Det känns verkligen som att en familjemedlem har gått förlorad, säger Andreas.

► LÄS MER: Koppla era barn så slipper jag koppla min hund

När han kommer hem från djursjukhuset vänder han sig till Facebook för att ta reda på vem som var ute med den attackerande hunden. Samma dag hörde personen själv av sig och har nu polisanmälts, misstänkt för brott om lagen om tillsyn över hundar.

– Det här är fruktansvärt tragiskt för både kvinnan som förlorat sin hund och den vars hund gick till attack, säger Birgitta Ejremyr, arrestbefäl hos Norrortspolisen.

Att personen bara lämnade platsen påverkar inte bedömningen av brottet.

– Det är inte som vid en trafikolycka att det blir smitning så det i sig är inget extra brott, säger Birgitta.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset