Delar av kyrkan i staden Visso i centrala Italien raserades under jordbävningarna.
Delar av kyrkan i staden Visso i centrala Italien raserades under jordbävningarna.

Tusentals människor har tvingats fly sina hem i panik sedan två kraftiga jordskalv drabbat centrala Italien. Inga dödsfall har rapporterats men hundratals människor saknar tak över huvudet efter att deras hem kollapsat.

Panik drabbade människor i centrala Italien när två jordbävningar i tät följd fick marken att skaka på onsdagskvällen. I staden Campi sov många i sina bilar samtidigt som över hundra efterskalv fortsatte att skaka om regionerna Umbrien, Marche och Lazio, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

– Jag kan inte skaka av mig rädslan, säger Mauro Viola som spenderat natten utomhus.

Det första skalvet med en magnitud på 5,4 följdes av ett kraftigare med magnituden 6,1. Ett par timmar senare skakades marken återigen av ett kraftigt efterskalv. Inga dödsfall har rapporterats, men många har fått söka vård för lättare skador.

– Med tanke på hur kraftiga skalven var är det ett mirakel att ingen dött eller skadats allvarligt, säger landets inrikesminister Angelino Alfano till AFP.

Enligt honom kan många liv ha räddats genom att det kraftigaste skalvet kom som nummer två, då många redan hunnit lämna sina hem.

De materiella skadorna är dock omfattande och hundratals familjer vet i nuläget inte vart de ska ta vägen.

– Jag har varit med om många jordbävningar men det här är det kraftigaste jag någonsin upplevt. Många hus har kollapsat, vår stad är förstörd, säger Marco Rinaldi, borgmästare i Ussita.

Sandro Perozzi/AP/TT
De materiella skadorna är stora efter de två kraftiga jordskalv som skakade Italien på onsdagskvällen.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset