Hundratals resenärer sitter fast på flygplatsen på södra Teneriffa.
Hundratals resenärer sitter fast på flygplatsen på södra Teneriffa.

Hundratals svenskar sitter fast på Teneriffas södra flygplats på grund av dåligt väder. Trots att resenärerna lovades hotell och mat av resebolaget har många spenderat natten på flygplatsgolvet, skriver Aftonbladet.

I går eftermiddag skulle ett flygplan fullt med Apollo-resenärer ha lyft från Teneriffa, men dåligt väder gjorde att flyget fick ställas in.

Trots att Apollo lovade resenärerna ersättningsboende och mat har många varit tvungna att spendera natten på flygplatsgolvet, skriver Aftonbladet.

–  En och annan är ganska arg. Men man är mest sliten. Vi är säkert 100-150 pers som sitter här och är allmänt uppgivna. Folk har lagt sig lite här och där. Vissa har lagt sig för att försöka sova där man hämtar väskorna. Jag ser små barn sitta här. Jag tycker det är undermåligt. Apollo verkar ha gett upp, säger resenären Jonas Sundberg till Aftonbladet under natten.

LÄS MER: Försenade flyg kan bli en vinstaffär för resenären

Enligt Apollo arbetar de så hårt de kan för att alla resenärer ska kompenseras.

– Det jag har fått är att vi jobbar på att ta fram chaufförer till bussar som ska ta folk till hotellen. För det finns hotell, säger Clara Larsson på Apollo till Aftonbladet.

Vid femtiden på måndagsmorgonen ska läget på flygplatsen ha varit detsamma, och enligt uppgifter till Aftonbladet försöker såväl äldre som barnfamiljer och sjuka nu sova på ett stengolvet.

På måndagsmorgonen var det fortfarande oklart när resenärerna får flyga hem.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om apollo flygresa