Uruguay var på hugget – och allra mest Luis Suárez – i VM-mötet mot Italien. Än en gång skämde han ut sig genom att bita en motståndare.

AP Photo/Hassan Ammar

Bitmärket.

– Det är helt vansinnigt. Han behöver ha hjälp för det här. En normal människa gör inte så, sa Sveriges förbundskapten Erik Hamrén i SVT-sändningen.
 
Anfallaren slog till mot Giorgio Chiellini i den dittills mållösa matchen. Båda faller ihop framför målvakten Gianlugi Buffon – sedan zoomar tv-kamerorna in på Chiellini som tar sig om vänster axel. Suárez verkar ha minst lika ont, men i tänderna.
 
Uruguay, som var piskat att vinna för att gå vidare, var redan en man kort efter en utvisning men domaren såg inte bitattacken och Suárez klarade sig utan varning. Inget hände ens efter att Cjiellini kavlade upp ärmen och visade bitmärket.
 
Det var inte första gången som uruguayanen, som till vardags spelar för Liverpool, använde tänderna i en match. Så sent som förra året stängdes han av i tio matcher för en liknande attack på Chelseas Branislav Ivanovic.
 
Bitattacken inträffade med dryga tio minuter kvar av ordinarie speltid och 0–0-läge – men sedan fick ännu en urugayan, Diego Godín, hål på motståndarna. Matchen slutade 1–0 och Uruaguay är därmed klara för åttondelsfinal. Huruvida Suárez får spela den var i går kväll oklart eftersom han kan bli avstängd av Fifa i efterhand.
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset