En husbil ska ha prejat ner flera bilar under en vansinnesfärd från Strömstad. Arkivbild.
En husbil ska ha prejat ner flera bilar under en vansinnesfärd från Strömstad. Arkivbild.

En förare i en husbil ska medvetet ha kört in i flera bilar och totaltförstört en polisbil i en vansinnesfärd i Västsverige och Norge. Färden påbörjades i Strömstad strax efter klockan 12 på söndagen och avslutades flera timmar senare på andra sidan norska gränsen.

Vid ett tillfälle såg en norsk kvinna hur husbilen kom körande mot trafiken. Hon hann ut ur sin bil och blev sedan vittne till hur husbilen medvetet verkade styra mot bilen framför, som blev påkörd. Även den norska kvinnans bil blev påkörd.

Husbilen försvann från platsen men återfanns av norsk polis på andra sidan gränsen. I samband med gripandet totalförstördes en norsk polisbil. En man greps av norsk polis, men hans identitet är fortfarande okänd för den svenska polisen.

– Det finns inga kända personskador än så länge och det är vi väldigt tacksamma för. Han är nu misstänkt för två brott i Sverige, men jag antar att han även är misstänkt för brott i Norge, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson för polisen i region Väst, till TT.

Norsk och svensk polis kommer nu att samarbeta kring ärendet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset