Tvärt stopp för Brynäs. Arkivbild.
Tvärt stopp för Brynäs. Arkivbild.

HV71 går till landslagsuppehåll som SHL-fyra.Segern mot Brynäs, 4–2, innebär att lagen byter plats i tabellen.– Vi ville verkligen gå in i uppehållet med en seger, säger Martin Thörnberg till C More.

HV71 har imponerat under hösten, trots skador på nyckelspelare som lagkaptenen Chris Abbott, Simon Önerud och Anton Bengtsson. De har spelat en fartfylld ishockey, och de gånger de lyckas hålla sig från utvisningsbåset har det slutat bra.

Så även denna kväll.

Segern mot Brynäs kom efter en rivstart då Filip Sandberg tryckte in ledningsmålet redan efter en dryg minuts spel. Efter att Martin Thörnberg vispat in 2–1 från nära håll, veteranens nionde mål i höst, i slutsekunderna av perioden så lyckades Brynäs aldrig vända matchen.

– Vi får vara väldigt nöjda med hösten. Vi började säsongen otroligt bra, men hade en liten dipp efter det. Vi har haft en del skador och skavanker, det kommer lägligt med ett uppehåll nu, säger Martin Thörnberg.

Matchen avgjordes definitivt när Pär Arlbrandt mycket vackert styrde in 4–2-målet efter halva mittperioden.

Thomas Berglund, Brynästränaren:

– Vi forcerar bra i tredje perioden. Vi är värda mål, vi har många bra chanser, men får inte in den i dag. Vi har gjort en okej höst. Vi kan vara lite mer konsekventa i det vi gör, vi kan kapa en del dalar, men annars godkänt, säger han till C More.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset