Martin Thörnberg blev en av målskyttarna när HV71 besegrade Linköping med 3–0.
Martin Thörnberg blev en av målskyttarna när HV71 besegrade Linköping med 3–0.

Inte en enda poäng mot Linköping i förra säsongens E4-derbyn.Men under tisdagen tog HV71 kål på sitt spöke.Smålänningarna vann med 3–1 på bortaplan och orsakade topptippade LHC:s andra raka förlust.

Förra säsongen åkte HV71 på stryk mot derbykonkurrenten Linköping i samtliga fyra möten. Lägg till att smålänningarna förlorade fyra av fem matcher mot LHC i SHL året innan – och dessutom i fyra av sex slutspelsfajter.

Det innebär att man bara vunnit tre av de 15 senaste E4-drabbningarna.

Gissa därför om HV ville knäcka sitt spöke, och det tog bara 16 sekunder innan Simon Önerud spräckt nollan.

Gästerna hetare

Gästerna var betydligt hetare, inte minst i den andra perioden då man vann skottstatistiken med förkrossande 20–5 mot ett långsamt och slarvigt LHC.

Martin Thörnberg ökade på till 2–0 i power play och siffrorna borde ha varit mycket större om det inte vore för östgötarnas målvakt Marcus Högberg.

I stället tryckte Garrett Roe in reduceringen och gav Linköping chansen att komma tillbaka.

– Jag tycker att vi håller oss till vår "game plan". Vi är intensiva, forecheckar hårt och det ger utdelning, sade målskytten Thörnberg till C More.

– Vi får ingen drömstart direkt. Slarvigt av oss och de får hänga dit 1–0 efter bara ett par sekunder, ingenting vi hade tänkt oss innan. Vi kan betydligt bättre än så här, sade Linköpings lagkapten Niklas Persson till C More.

Tung Linköpingsstart

Även om det blev bättring i den sista perioden var HV hetare och Oscar Sundh satte sista pucken i öppen kasse.

– Vi gör en riktigt bra match rakt igenom. Vi får fast dem gång efter gång och Linköping har det ganska jobbigt idag, sade Thörnberg för C More.

Efter 0–4 i premiären borta mot Luleå har de topptippade östgötarna därmed inlett med två raka förluster.

– Vi kommer inte upp riktigt, det är tråkigt. Efter vår dåliga start blir vi för avvaktande och börjar fundera för mycket, sade hemmalagets Niclas Lundgren i C More.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset