HV71 fick jubla igen. Arkivbild.
HV71 fick jubla igen. Arkivbild.

HV71 fortsätter att visa fin form.Mot Djurgården kom fjärde raka segern efter en poängfest för Simon Önerud vars matchfacit blev två mål och två målpassningar.– Vi var det bättre laget 55 minuter av 60, säger han efter 5–1.

Poängmaskinen Simon Önerud har precis som sitt HV71 fått en bra start på säsongen. Mot Djurgården låg han bakom det mesta när lagets tredje raka SHL-seger och fjärde raka seger i tävlingssammanhang bärgades utan större problem.

28-åringen inledde målskyttet i slutet av den första perioden och stod därefter för två målgivande passningar – innan han snodde pucken i Djurgårdens uppspel och på egen hand ordnade 4–1 i början av den tredje perioden.

– Det är skönt när poängen trillar in, men jag har bra medspelare och får många puckar på mig, säger Önerud i C More.

Erik Christensen säsongsdebuterade för HV71 och var den som höll sig framme och sköt in tvåan i den första perioden.

– Jag tycker det är ett helt annat lag jämfört med förra året, vi är mycket mer aggressiva så jag ser verkligen fram emot säsongen, säger han.

HV71 hade kontroll på matchen och kunde även göra 5–1 innan full tid.

För Djurgården forstätter målskyttet att vara det största bekymret. På sex matcher har man bara gjort tio mål – jämfört med HV71:s 24 mål på lika många matcher.

Mot HV71 var man aldrig nära, även om reduceringen till 3–1 kom snabbt efter hemmalagets 3–0-mål när 17-årige Marcus Davidsson passades fram av storebror Jonathan och fint sköt upp pucken i krysset.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset