Självmål i ishockey existerar inte på pappret.Men Chris Abbotts hemåtpass i HV71:s öppna mål mot Frölunda kan inte räknas som något annat.3–2-målet avgjorde till regerande mästarlagets fördel.

Med 1.12 kvar av den tredje perioden, och ställningen 2–2, var det vinkat för avvaktande Frölunda-utvisning i mötet med HV71 i Jönköping.

Hemmalaget valde då att ta ut målvakten Fredrik Petterson-Wentzel och spela med sex utespelare mot fem i jakt på ett avgörande 3–2-mål.

Det blev också fallet.

Men inte på det sättet en kan tro.

HV71-centern Chris Abbotts bakåtpass till forwarden Mattias Tedenby vid offensiv blå linje var missriktad och gled förbi Tedenby. Hela vägen ner i ett eget öppet mål. Frölunda backen Oscar Engsund, som var sista motståndarspelare på pucken, noterades för det matchavgörande målet. Den tidigare HV-spelarens första i SHL.

– Jag visste att vi hade ett powerplay som väntade. Men passen var för lång. Jag har sett det hända förut men inte varit med om det själv. Det är sådant som händer, säger Chris Abbott till Cmore.

– Det är klart att det är hundra procent tur. Det är så reglerna är, säger Frölundas målvakt Johan Gustafsson till Cmore.

HV71, som ledde matchen med 2–0 men tappade till 2–2 i mitten av den tredje perioden, fick en minut på sig att kvittera det snöpliga målet, men misslyckades. Förlusten var lagets första efter ordinarie tid den här säsongen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset