HV71:s segersvit sprack borta mot Malmö.Det lossnade för skåningarna offensivt när Jönköpingslaget föll med 3–4.– Det stämde inte riktigt för oss, sade HV-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel.

Efter tre raka vinster och åtta av nio möjliga poäng förlorade HV71. När Malmö fick igång sitt målskytte föll Jönköpingslaget med 3–4.

– En ganska jämn match där Malmö ändå vinner de här viktiga kamperna framför målen. Vid offensiv och defensiv blå vinner de mycket puckar och det känns som att det är det som blir avgörande, sade HV-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel efter förlusten i Malmö Arena.

Blev sittande på E6

En trafikolycka på E6 gjorde att HV kom till Malmö Arena först en halvtimme före ordinarie nedsläpp och SHL-mötet försenades med 25 minuter.

– Det är inget att skylla på. Det är hockey som vanligt och bara att gå ut och spela, men självklart är det inte optimalt, sade 25-åringen.

Laget fick sitta i över en timme utanför Landskrona innan trafiken släpptes på igen.

– Vi kom väl en och en halv timme senare än vanligt, sade Pettersson-Wentzel.

Efter 1–1 knappt sju minuter in i den första perioden var det länge en målvakternas kamp mellan Pettersson-Wentzel och Oscar Alsenfelt i Malmö. En kamp gästernas målvakt gick förlorande ur.

– Malmö gör två mål framför vår kasse, vilket de inte brukar få göra. Det stämde inte riktigt för oss, sade Pettersson-Wentzel.

En tilltätad defensiv har gjort att poäng har trillat in för Malmö efter landslagsuppehållet, men offensivt har skåningarna drabbats av en måltorka. Inför mötet med HV71 på hemmais hade Malmö svarat för blott sex mål på de sju senaste matcherna. Nu blev det fyra mål framåt.

– Det har varit lite krampaktigt med målskyttet på sistone och vi får göra kassar som vi har snackat om. Vi har bra driv och krigar på returerna framför mål. Vi får lite islossning, sade den assisterande Malmötränaren Jesper Matsson.

"Bästa kedjan på isen"

Framför allt imponerade kedjan med Lars Bryggman, Fredrik Händemark och Lukas Haudum. Trion svarade för totalt åtta poäng, varav ett mål vardera för Haudum och Händemark. Den sistnämndes 4–1-mål blev avgörande. Simon Önerud reducerade två gånger om i slutskedet av matchen.

– Jag tycker att det är den bästa kedjan på isen, sade Jesper Mattsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset