Sträck på dig. Det är dags att fira karriäråret 2008.
– Fira för att få ett bra avstamp inför nästa år, tipsar karriärcoachen Anna Glas.

 
Ett nytt år kalenderår väntar runt hörnet.
Innan dess är det en god idé att reflektera över året som har gått, menar karriärcoachen Anna Glas.
– Den längsta relationen vi människor har i våra liv är den relation vi har till oss själva. Så ibland är det bra att plocka fram saker ur säcken som stärker en. Passa därför på att se tillbaka på året som har gått. Mys en stund i allt bra som har hänt, säger hon.
En som gärna gör det är Carin Jenninger.

Vad tittar du gärna tillbaka på?
– Att jag vågade ta hjälp av andra i mitt nya jobb som  platschef, och att jag tog modet att bryta gamla invanda mönster i sättet vi jobbar på, säger hon.
Att överhuvud tagen tacka ja till att ta jobbet som platschef på V-Tabs tryckeri i Norrtälje var en utmaning.
– Även om jag haft stöd från regionsledning, chefer och ekonomer har det vilat ett stort ansvar på mig att tänka rätt. Det börjar bli tuffa tider i branschen, och jag behöver ta tuffa beslut. Jag har också behövt sätta mig in i prognos- och budgetarbete, något som varit helt nytt för mig, säger Carin Jenninger.

Och du har fixat det?

– Ja, jag tycker att jag har fyllt upp kostymen bra. Både min chef, personal och kolleger har gett mycket positiv feedback, det har fått mig att växa.

Hur ska du fira karriäråret 2008?

– Ja, det borde ju firas på något sätt, eller hur? Jag åker på semester till Jordanien om några dagar. Det är en dröm att få se klippstaden Petra.
Karriärcoachen Anna Glas tipsar om att årsreflektionen även kan användas för att ta sikte framåt.
– Till och med en trasslig relation med en kollega kan vara värd att fira. Kanske har ni börjat säga hej till varandra på sistone, till exempel. Fira det, samtidigt som du funderar på vad som är nästa steg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset