Hyrde ut lägenhet till 27 personer  – samtidigt Lägenhet hyrdes ut 27 gånger. Huset på bilden är inte det som artikeln handlar om.
Hyrde ut lägenhet till 27 personer – samtidigt Lägenhet hyrdes ut 27 gånger. Huset på bilden är inte det som artikeln handlar om.

27 personer tyckte att de hade hittat den perfekta andrahandslägenheten. De fick till och med komma på visning. Men när pengarna var betalda visade det sig att lägenheten hade hyrts ut till alla. Samtidigt.

Lägenheten på Gärdet i Stockholm lades ut på Blocket och andra sajter. Lägenheten fick många intressenter och 27 personer betalade en handpenning på upp till 20 000 kronor.

– De två misstänkta ska ha haft tillgång till lägenheten och har sett till att de bostadssökande har fått se den. Av en slump upptäckte två av spekulanterna att de tittat på samma lägenhet och hörde av sig till oss, säger kriminalinspektör Gunilla Hörndahl på Stockholmspolisens bedrägerirotel till Hem & Hyra.

Bedragarna greps i lägenheten i samband med att de skulle hyra ut den.

Just nu gör polisen en förundersökning i fallet. Totalt tros bedragarna ha lurat till sig drygt en halv miljon, vilket gör att de är misstänkta för grovt bedrägeri. Brottet kan ge fängelse i upp till sex år, skriver Hem & Hyra.

I maj förra året avslöjades ett liknande misstänkt lägenhetsbedrägeri i Årsta. Den gången var det en person som hyrt en lägenhet i andra hand under falskt namn – och sedan hyrde ut den i tredje hand. Enligt polisen upptäckte fyra personer att de var på väg att flytta in i samma lägenhet. Rättegången börjar i september.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset