Upprepat försenade eller uteblivna inbetaningar av hyran och ett påstått inbrott ledde till uppsägning. Men hyresgästen protesterade – och anmälde hyresvärden för olaglig kameraövervakning.

Det var i slutet av sommaren som hyresgästen, en ung man, sades upp av sin privatvärd i Mölndal. Sena hyresinbetalningar och ett påstått inbrott i en lokal i husets bottenvåning blev droppen för värden, uppger Hem & Hyra.

I förra veckan bestämde hyresnämnden att "upprepat försenade och uteblivna hyresinbetalningar" inte räknas som giltigt skäl för uppsägning av hyresavtalet.

Men historien tar inte slut där.

Nämnden ansåg även att det fanns bevis för att hyresgästen gjort sig skyldig till inbrott, trots att mannen inte blivit dömd i tingsrätten. Värden hade nämligen satt upp en övervakningskamera som filmat när en man, som påstås vara hyresgästen, bar ut stöldgods ur den aktuella lokalen.

Problemet var bara att kamerorna satts upp utan tillstånd. Det ledde i sin tur till att hyresgästen polisanmälde fastighetsägaren för otillåten kameraövervakning.

Saken går nu vidare till tingsrätten. Rättegången är satt till i början av juni i år, uppger Hem & Hyra.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset