Kanske inte så jättekul med balkong när det inte finns ett sätt att faktiskt ta sig ut på den.
Kanske inte så jättekul med balkong när det inte finns ett sätt att faktiskt ta sig ut på den.

Hyresgästerna i en förening i Helsingborg fick nya stora och fina balkonger – men ingen dörr. Men nu får de chansen. Mot en hyreshöjning på 350 kronor i månaden kan de få en balkongdörr och möjligheten att faktiskt använda sina balkonger.

I juni rapporterade Hem & hyra om att hyresgästerna i Siöcronan i Helsingborg lagom till sommaren fått nya balkonger. Det var bara ett litet problem: dörrar saknades. Dessutom beslutade stadsbyggnadskontoret senare att fönstren som vätte ut mot balkongerna skulle plomberas, vilket innebar att de sittande gästerna inte kunde se ut.

► LÄS MER: Vräkt lämnade handgranat efter sig

Hela sommaren har gått utan att de har kunnat använda balkongerna. Men nu kan ändring vara på väg. I ett brev som enligt Hem & hyra gått ut till samtliga hyresgäster har de fått frågan om de vill ha en balkongdörr – för 350 kronor extra i månaden.

Lennart Månsson, fastighetsförvaltare vid Bo Larsson fastighetsförvaltning, säger till sajten att tanken hela tiden varit att balkongerna skulle öppnas efter renovering och i samband med att en hyresgäst flyttade in.

– Vi har alltid haft avsikt att öppna dem, säger han.

► LÄS MER: Rekordfå unga har egen bostad

Men nu ska hyresgästerna som sedan tidigare bor i fastigheten alltså ges möjligheten att beträda sina balkonger. Hyreshöjningen är förhandlad med Hyresgästföreningen, vars förhandlare Sead Kurtovic säger till Hem & hyra att han är nöjd med utgången.

Det återstår att se hur många av hyresgästerna som är intresserade av att betala för en balkongdörr.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Bostad